Quantcast

L'artista Antoni Taulé desplega el seu món enigmàtic per primera vegada al país

L'artista català Antoni Taulé, amb més d'una cinquentena d'anys de trajectòria, exposa per primera vegada al país una mostra retrospectiva amb pintures i fotografies realitades entre el 1973 i el 2016. L'exposició 'Taulé Lux', organitzada pel Ministeri de Cultura, Joventut i Esports amb la col·laboració amb la Fundació Stampfli de Sitges, s'ha inaugurat aquest dimarts al vespre a l'ARTALROC, amb la presència de la ministra de Cultura, Olga Gelabert, i la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, entre d'altres autoritats.

L'exposició està formada per 21 obres: 7 fotografies, 7 grans formats i 7 formats mitjans. Una de les pintures de la mostra, el 'Camí d'estrelles', encara no l'havia exposat enlloc.  El fil conductor de les obres és el concepte de llindar entre els espais arquitectònics interiors i els exteriors desconeguts. Taulé assegura que aquesta relació i equilibri entre el “dins” i el “fora” també es pot aplicar als propis éssers humans. De fet assegura que està molt agraït d'exposar a Andorra perquè és precisament el llindar entre Catalunya, d'on és, i França, on viu.

Segons explica el comissari de l'exposició, Ferran Martínez, Taulé desplega un món propi i enigmàtic, davant del qual l'espectador es veu obligat a plantejar-se certes qüestions. Els escenaris estan il·luminats per una llum intensa i teatre que penetra els llindars, protagonistes de les obres. Els personatges són solitaris i estan immobilitzats “entre el somni i la vetlla”, com indica Martínez.

La mostra es podrà veure fins el 5 de novembre i al seu voltant s'han organitzat un seguit d'activitats gratuïtes complementàries com un vermut, un taller de fotografies per a joves, la projecció de la pel·lícula 'Taulé, la nuit s'efface” o un taller de pintura per a nens.