Quantcast

La Capsa comença el curs amb l'exposició 'Cara a cara' de Susagna Pérez i Rosa Rosell

L'exposició de les alumnes Susagna Pérez i Rosa Rosell titulada 'Cara a cara' ha donat el tret de sortida al curs de la Capsa, espais de creació. La mostra, que es podrà visitar fins a finals d'aquest mes, ha estat inaugurada aquest dimarts a la tarda a la sala la Buna d'Ordino. L'exposició toca diverses branques que es poden derivar de la pintura amb tècniques tan diverses com l'aquarel·la, l'oli o el 'collage'. A través d'aquestes diverses tècniques cadascuna de les alumnes ha reinterpretat els seus treballs des de dues mirades i llenguatges ben diferents, fins i tot algunes vegades contraposats. L'autoretrat, el món dels somnis o la composició d'un díptic, són alguns dels conceptes que han treballat, sota la tutela de la responsable de l'escola i professora del taller de dibuix i pintura, Rosa Mujal.

Tota aquesta feina que s'ha inaugurat aquest dimarts és fruit d'haver-la treballat durant el curs passat. De fet, tant Pérez com Rosell ja fa deu anys que mantenen la seva fidelitat als cursos que organitza la Capsa. «Cadascuna farà el mateix que l'altra però sense veure-ho i un cop ho teníem ho comparàvem»: així ha definit el treball que han realitzat al llarg del curs, Susagna Pérez. També ha afegit que «ens ho hem passat molt bé i crec que hem fet una gran feina per a nosaltres». En aquest sentit, Rosa Rosell ha assenyalat que «ha estat una teràpia per totes dues i ens ha servit per tirar endavant».

Tot plegat, s'ha desenvolupat en el marc del tret de sortida del curs a la Capsa. Per tal de donar a conèixer les disciplines i els professors d'aquest nou cicle, que comença amb 14 tallers distribuïts entre la Massana i Ordino, els dies 29 i 30 de setembre s'organitzarà una jornada de portes obertes. Entre les principals novetats, destaquen la 'Introducció a la novel·la' amb Elena Aranda, a la Massana, i el taller de filosofia amb Françoise Lahouille, per a joves de 12 a 16 anys.

Durant la jornada de portes obertes el proper 29 de setembre, a dos quarts de sis de la tarda a la Capsa de la Massana, es realitzarà un taller d'il·lustració per a joves, a càrrec de Martín Blanco amb el títol 'Crea el teu personatge'. El mateix dia i a la mateixa hora, però a la Capsa d'Ordino, tindrà lloc una xerrada informativa del taller Art de Viure que porta per títol, 'Art de ser amb el descobriment de la meditació, les emocions i la filosofia' amb Françoise Lahouille, dirigit a pares i infants.

Per a la jornada de dissabte 30, a partir de les onze del matí a l'edifici de la Massana, Girasol Blanco farà un taller d'improvisació per a infants i per a joves de 12 a 16 anys. El professor del Club Foto Jean Luc Herbert introduirà els assistents en la imatge i el 'light painting', el mateix dissabte però a partir de dos quarts d'una a Ordino. A la tarda de dissabte, a la parròquia ordinenca s'oferirà un taller de 'patchwork' amb Carme Forte, per a joves i adults. Les activitats s'acabaran amb un berenar obert a tothom, a les 18 hores, a Ordino.