Quantcast

Comencen a declarar davant del jutge els alcaldes independentistes que col·laboren amb el referèndum

Els primers alcaldes citats a declarar per donar suport al referèndum han començat a presentar-se davant la justícia, tal com va ordenar el fiscal general de l'Estat, encara que s'han negat a un missatge.

El primer alcalde citat a declarar ha estat el d'Oliana (Lleida), Miquel Sala, de l'PDeCAT. Després li ha tocat el torn a l'alcalde del Pont de Suert (Lleida), José Antonio Troguet (també del PDeCAT).

El tercer en respondre a la crida de la justícia ha estat l'alcalde de Mollerussa (Lleida), Marc Solsona, que per la seva condició d'aforat s'ha personat a la Fiscalia Superior de Catalunya. Solsona ha estat acompanyat per unes 60 persones, entre elles, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i ha estat rebut a les portes de la Fiscalia amb crits de "no estàs sol" i càntics de ' Els Segadors '.

& # 128.253; & # 65039; @solsona_marc a la Sortida de la Fiscalia: No es M'ha deixat explicar els motivacions per què no he volgut declarar Davant la Fiscalia pic.twitter.com/MUd2WTb0mO

& mdash; Partit Demòcrata (@Pdemocratacat) 19 setembre 2017

& # 128.253; & # 65.039; @solsona_marc a la Sortida de la Fiscalia: No es M'ha deixat explicar els motivacions per què no he volgut declarar Davant la Fiscalia pic.twitter.com/MUd2WTb0mO

& mdash; Partit Demòcrata (@Pdemocratacat) 19 setembre 2017

Els tres han coincidit a l'hora d'acollir-se al seu dret de no declarar.

Les citacions dels alcaldes és conseqüència de l'ordre que va dictar la setmana passada el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, per citar com investigats als alcaldes que van signar diversos decrets per a, entre altres coses, cedir locals per a la votació de l'1-O.

En el seu escrit el propi Maza advertia que si no compareixien els alcaldes, serien detinguts.