Quantcast

Troben bitllets de 500 euros embussant els vàters d'un banc suís

Fins a 100.000 euros, en bitllets de 500, s'han trobat en diversos lavabos del banc UBS i en els de tres restaurants propers a l'entitat.

Aquest succés està sent investigat per la justícia de Ginebra, que assegura que els bitllets són de curs legal i que, “probablement van ser retallats amb tisores“. L'insòlita troballa es va produir a mitjans del passat maig.

Primerament, els sanitaris d'UBS van ser obstruïts amb aquest tipus de bitllets. Uns dies més tard, els serveis de tres restaurants propers al banc van aparèixer de la mateixa guisa.

Part dels diners va poder ser recuperat i les investigacions se centren en dos sospitosos, però les autoritats es neguen a aportar més dades sobre la investigació que segueix en curs.

Segons informa el Tribune de Genève, els diners pertany a ciutadanes espanyoles que havien dipositat els fons en una caixa forta feia uns anys.

Van ser els propietaris dels restaurants els qui van donar avís a la Policia, farts de veure els seus inodors desbordats.

Encara que, a primera vista no hi ha cap delicte, la fiscalia suïssa ha decidit continuar amb la investigació “com a mesura de precaució, per verificar l'origen dels bitllets, en particular per determinar si té un origen dubtós“, va assegurar Vincent Derouand, portaveu judicial de Ginebra.

Per la seva banda, UBS no ha volgut fer cap declaració.