Quantcast

Com ens relacionem a la nova era digital?

Fa uns anys era necessari estar connectat a un ordinador per poder conèixer gent o contactar amb amics de forma online, però a dia d'avui amb un simple dispositiu mòbil pots entaular una conversa amb una persona que estigui quilòmetres de tu des de qualsevol lloc .

Tot això ha estat possible gràcies a l'aparició del Smartphone que han canviat la forma d'actuar de la gent. L'aparició d'aquests telèfons ha transformat tot els hàbits de les persones. Des la manera de fer la compra setmanal o contractar un viatge, fins a la forma d' buscar parella per tenir una relació .

Perquè amb la nova era digital ens relacionem de diferent manera tant físicament com a través de la xarxa. Ara no és estrany topar en una zona d'oci amb un grup de persones que estiguin reunides en una taula i totes estiguin pendents dels seus telèfons sense haver interacció entre elles. Aquestes noves tecnologies han reduït el nombre de converses de forma presencial però ha augmentat la comunicació a través dels dispositius mòbils . Perquè potser aquesta gent, s'estava comunicant amb altres coneguts en aquest mateix moment.

Tota aquesta comunicació a través de la xarxa ha sorgit arran de l'aparició en les nostres vides de les xarxes socials com Facebook , Twitter o Instagram sumat al constant ús del WhatsApp , que té la majoria de les persones pendents del nou missatge que arribarà. I és que si fem un retrocés en el temps, ens adonarem que això semblava inviable fa uns anys en què per tenir una conversa a través de la xarxa havíem de recórrer al Messenger o l'IRC.

El que és WhatsApp a dia d'avui ho va ser MSN Messenger en antany, només que per a poder accedir a aquest programa havies de fer-ho des d'un ordinador amb accés a internet (abans en totes les llars es disposava d'internet) . Aquest programa va ser creat el 1999 per Microsoft i l'any 2013 va ser retirat per la companyia després de convertir-se en una de les eines de comunicació més importants de la història després d'haver tingut més de 100 milions d'usuaris. El Messenger va ser l'embrió de tots els serveis de missatgeria d'avui dia i la companyia americana va decidir substituir-lo per Skype , una versió més renovada de l'eina.

MSN Messenger ser un boom en el passat com també ho van ser les sales de xats, com el mIRC . Perquè fins llavors, el que predominava era la interacció de gent que no es coneixia en diverses sales que estaven classificades segons els interessos de l'usuari. Aquí hi havia la possibilitat de comunicar-se amb els usuaris tant en una sala pública on tots llegien a tots com en privat, quan es pretenia tenir més intimitat amb una persona. Com el Messenger de Microsoft, aquestes sales de xats van acabar sucumbint amb el boom d'internet, l'auge dels Smartphone i l'aparició de les xarxes socials.