Quantcast

Atenció a la Infància inicia un curs d'actualització per a les guardadores a domicili

L'àrea d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior, ha organitzat un curs d'actualització de guardes d'infants a domicili, que té lloc des d'aquest dilluns a l'edifici administratiu del Govern, segons informa l'executiu. L'objectiu de la formació és oferir a les persones que es dediquen a l'activitat de guardes d'infants a domicili una actualització dels seus coneixements perquè puguin desenvolupar la seva tasca amb garanties i ofereixin una atenció i cura de qualitat als infants que atenen. Així, la voluntat del departament d'Afers Socials és continuar orientant, acompanyant i donant suport a les guardadores d'infants a domicili per a la millora de la seva tasca.

El curs s'ofereix de manera gratuïta a totes aquelles persones que estan autoritzades, donades d'alta i exercint actualment com a guardadores. En aquest cas, compta amb la participació de dotze guardadores que són les persones que estan exercint actualment amb autorització.

La formació s'ha iniciat aquest dilluns i finalitzarà el 25 de setembre, amb una durada total de 21 hores impartides per professionals especialitzats del departament d'Afers Socials, del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, del SAAS, de l'Agència de Protecció de Dades, de la Creu Roja i de l'empresa Ecotècnic.

Durant el curs, les guardadores rebran formació sobre aspectes socials de la guarda d'infants, sobre el desenvolupament integral i les necessitats de l'infant, sobre aspectes sanitaris i higiènics i sobre seguretat. A més, es realitzarà l'actualització del curs de primers auxilis, el curs de manipulació d'aliments i el curs d'al·lèrgies i intoleràncies.