Quantcast

L'huracà 'Maria' amenaça de devastar el Carib

Després d'haver superat els devastadors efectes de l'huracà Irma, el Carib es prepara per rebre un nou cicló, l'huracà Maria.

Maria ha arribat a la categoria 5, la màxima en l'escala Saffir-Simpson, i la seva intensitat podria créixer durant els propers dies.

Presenta vents sostinguts de fins a 260 km / h i està a punt d'assotar les Antilles menors. Es troba a uns 25 quilòmetres al sud-est de Dominique i a 70 quilòmetres al nord-est de Martinica, segons indica el butlletí del Centre Nacional d'Huracans (CNH) dels EUA.

A l'illa de Martinica s'ha començat a desallotjar la població que resideix a prop de la costa. Per això el govern ha habilitat refugis i demana als ciutadans que extremin les precaucions ja que poden enfrontar-se al pitjor desastre que ha conegut l'illa en tota la seva història.

Durant aquesta nit, Maria es troba sobre les Illes de Sotavent i s'aproxima perillosament a Puerto Rico i les Illes Verges, on la seva presència s'intensificarà demà, dimecres, tal com asseguren des La Vanguardia.

Es desconeix si Maria arribarà a tocar terra als Estats Units, però si atenem a la seva trajectòria, el seu radi d'acció se situa fora de la península Floridiana, on milers de llars, locals i oficines segueixen sense electricitat o aire condicionat.

La xifra provisional de morts relacionades amb el pas de l'huracà Irma pel sud-est de EUA (Florida, Geòrgia i Carolina del Sud) ascendeix almenys a 39, sense que es conegui el balanç final de danys i pèrdues materials, que trigarà mesos en determinar-se.