Quantcast

Pirineus: Indignació pel nou decret de purins

Els ramaders pirinencs han rebut amb indignació el nou decret de dejeccions, que preveu, entre d'altres coses, que no es puguin abocar purins en cap de setmana a menys de 500 metres de nuclis urbans. Aquesta és una mesura que pretén no perjudicar el turisme en zones rurals, ja que s'han rebut queixes per l'olor que desprenen les dejeccions dels animals. La mesura, però, afectarà negativament de forma especial als ramaders dels territoris de muntanya.

En aquest sentit, Giralt ha indicat que habitualment els ramaders ja no aboquen purins en cap de setmana, tant per no molestar com perquè també volen fer festa. Tot i això, ha alertat que hi haurà ocasions en que, encara que el decret ho prohibeixi, caldrà fer-ho.

Giralt també ha criticat el fet que es faci la prohibició només durant els caps de setmana per no molestar als visitants esporàdics. En aquest sentit, s'ha preguntat perquè es fan diferències entre els veïns i els turistes a l'hora d'haver d'aguantar l'olor de purins.

Parlen al vídeo: JOAN GIRALT, RESPONSABLE MUNTANYA UNIÓ DE PAGESOS