Quantcast

Alt Urgell: Miquel Sala, el primer alcalde citat a declarar

Miquel Sala d'Oliana ha estat el primer alcalde de Catalunya en anar a declarar davant de la fiscalia per la seva col·laboració amb el referèndum de l'1 d'octubre. Ho ha fet aquest dimarts a les 10 del matí als jutjats de la Seu d'Urgell, tot i que s'ha negat a declarar. A la seva arribada a la plaça de Jacint Verdaguer ha estat rebut per unes 200 persones, entre veïns i representants polítics pirinencs, que l'han acompanyat al crit de 'votarem', 'no tenim por' i 'independència', fins que Sala, visiblement emocionat, ha entrat a les dependències judicials.

L'estada de Sala davant la fiscal ha durat poc més d'un quart d'hora. Les preguntes que li ha fet han anat sobre els correus rebuts per part de la Generalitat, l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència. També li ha demanat pel coneixement dels alcaldes sobre les lleis aprovades al Parlament i la posterior suspensió per part del Tribunal Constitucional.
En aquest sentit, l'ha advertit dels delictes en què podria incórrer si facilita la celebració del referèndum de l'1 d'octubre al seu municipi. A la sortida, ha coincidit amb l'alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, que també ha declarat aquest dimarts a la Seu.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, ALCALDE D'OLIANA