Quantcast

Ubach inicia una sèrie de reunions per trobar un marc de col·laboració amb l'EFTA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha mantingut aquest dilluns a Nova York una trobada amb el secretari d’Estat d’Afers Exteriors d’Islàndia, Stefan Haukur Johanesson. Durant la reunió s’ha tractat l’estat de les negociacions d’Andorra amb la Unió Europea i, més concretament, Ubach ha mostrat al secretari d’estat islandès la voluntat d’Andorra de col·laborar i cooperar amb el secretariat de l’Associació Europea de Lliure Comerç, l’EFTA, del qual Islàndia n’és membre, per tal d’aprofitar l’experiència d’aquest organisme en la implementació del marc jurídic de l’acord d’associació que Andorra està negociant amb la Unió Europea.

L’Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA) la formen estats europeus no inclosos dins la Comunitat Econòmica Europea, com són Islàndia, Noruega, Suïssa i Liechtenstein. Durant aquesta setmana, la delegació andorrana té previstes reunions amb els països membres de l’EFTA per tal de trobar un marc estable de col·laboració amb aquesta associació, aprofitant la seva estada en el marc de l'assemblea general de les Nacions Unides.

D’altra banda, i segons han informat des de l’executiu, la delegació andorrana ha participat en l’esdeveniment d’alt nivell de les Nacions Unides per avaluar els efectes de l’huracà Irma. En aquest sentit, Ubach ha anunciat davant els assistents a la reunió de ministres d’Exteriors de la concertació francòfona (OIF), que també ha tingut lloc aquest dilluns, que Andorra farà una contribució voluntària per col·laborar amb els territoris afectats per aquest desastre natural.