Quantcast

La Creu Roja espera aconseguir 200 noves donacions de sang abans de dimarts al vespre

El miler de donants de sang que hi ha a Andorra, més tots aquells que vulguin ser solidaris per primera vegada, estan convocats fins a aquest dimarts a les 21.30 hores a la sala del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany, on des d'aquest dilluns està tenint lloc la tercera campanya de donacions de l'any organitzada per la Creu Roja. L'objectiu és poder aconseguir 200 donacions en els dos dies, tot i que “150 també seria un molt bon resultat i a partir de 100 en dos dies ja és una bona xifra”, ha indicat la responsable de l'àrea de social de la Creu Roja, Anna Arias. Així, tenint en compte que durant les dues anteriors campanyes d'aquest any ja s'havien assolit 500 donacions (entre la prova pilot a Vallnord i la Marató), la intenció és poder assolir la xifra de les 700, per tal que es pugui tancar l'any amb un miler de donacions. La darrera campanya de l'any es farà al desembre a MoraBanc, i també s'allargarà durant dos dies

Arias ha explicat que en aquesta ocasió s'ha triat el Prat del Roure perquè és un espai que agrada al Banc de Sang i de Teixits de Catalunya i també als donants, ja que és bastant cèntric i té un aparcament just a sota. De fet, els professionals de Lleida que es desplacen a Andorra per fer les extraccions prefereixen un espai que sigui ampli, amb un sostre alt per poder respirar bé, i que els permeti descarregar i carregar el material amb comoditat, unes condicions que reuneix perfectament la sala escaldenca.

En total, el Banc de Sang i de Teixits de Lleida ha desplaçat una desena de persones, mentre que la Creu Roja hi destina 24 voluntaris per dia, que són els encarregats de rebre, informar i guiar els donants.

Pel que fa a la primera jornada, durant el matí i primeres hores de la tarda l'afluència ha estat més aviat baixa, amb una trentena de donants, però com és habitual, a la tarda hi ha hagut més afluència. Anna Arias també ha assegurat que durant les segones jornades de les campanyes hi acostuma a acudir més gent.

Moltes de les persones que s'han desplaçat són donants habituals, del miler que el Banc de Sang té registrats a Andorra, tot i que “també hi ha una bona acceptació de nous donants”. També cal tenir en compte que del total de persones que acudeixen a la crida, sempre hi ha un percentatge que són refusades per haver patit alguna malaltia o, simplement, per haver viatjat a un país amb risc de contraure alguna malaltia o per haver-se fet recentment un tatuatge.

Un dels habituals a la cita és Joaquim Tomàs, director comercial d'Andorra Turisme, que ha explicat a l'ANA que acostuma a donar sang un parell de cops a l'any. “Penso que és un deure, perquè tothom pot necessitar sang”, i ha animat a la gent que “perdi una estona, encara no mitja hora, perquè el dia que hi hagi gent necessitada no patim cap problema”.