Quantcast

El PSOE no descarta ara donar suport a l'aplicació a Catalunya de l'article 155

El PSOE ha reunit aquest dilluns a la seva Executiva permanent, amb Pedro Sánchez al capdavant, per analitzar el desafiament independentista a Catalunya. Al seu terme, en la roda de premsa, el portaveu de l'Executiva socialista Óscar Pont ha reiterat el suport del primer partit de l'oposició a Espanya a les mesures que està adoptant el Govern de Mariano Rajoy.

Encara que segueixen sense apostar per l'aplicació de l'article 155, que suspèn l'autonomia, Puente ha assegurat que encara no hi ha cap decisió presa al respecte. No obstant això els socialistes han rebaixat aquesta oposició frontal, ja que abans de l'estiu la portaveu parlamentària del PSOE, Margarita Robles, va assegurar que mai li donarien suport.

Ara, el portaveu del PSOE, ha dit «l'aplicació de l'article 155 és una simple hipòtesi a hores d'ara que ni tan sols el Govern ho té clar».

A més ha assegurat que els socialistes podrien «criticar algunes de les mesures» de l'executiu amb les que «estem més o menys d'acord», però no ho van a fer perquè «posem per sobre l'interès d'Estat».