Quantcast

La Cerdanya: L'IEC podria desaparèixer

L'Institut d'Estudis Ceretans podria desaparèixer en els propers mesos si no troba una nova junta directiva que se'n faci càrrec. Ho ha anunciat l'actual president i pràcticament únic gestor, Tomàs Torrent, qui ha explicat que per mantenir l'entitat cal un grup de persones que en vulguin prendre part i apostin per tirar endavant les diferents activitats i propostes que organitza. És per això que Torrent fa una crida per trobar un relleu.

Torrent ha fet arribar una carta a tots els socis, uns 120, on els explica la situació actual de l'entitat i on argumenta que cal una institució cultural d'aquestes característiques a la comarca. L'institut ha convocat una assemblea oberta al públic el proper 24 de novembre on es decidirà sobre el futur de l'entitat.

L'Institut d'Estudis Ceretans, creat el 1978, és una de les entitats culturals més importants de la comarca que vetlla per la conservació del patrimoni històric, arqueològic i arquitectònic de l'Alta i Baixa Cerdanya. També fa difusió de la geografia, la història i els costums a través de les nombroses publicacions i impulsa iniciatives com el certamen del Cerdà de l'Any, la Diada de Cerdanya, el Congrés Internacional d'Arqueologia de Puigcerdà o la jornada de commemoració del tractat dels Pirineus.

Parlen al vídeo: TOMÀS TORRENT, PRESIDENT INSTITUT ESTUDIS CERETANS