Quantcast

Nova campanya d'emergència de les ONG a favor dels afectats per l'huracà Irma al Carib

La Plataforma d'ONG d'Andorra, en un comunicat fet públic aquest divendres, fa una crida urgent a tota la població del país davant els “devastadors” efectes que està patint la població dels països del Carib afectats per l'huracà Irma. Els donatius es poden fer als comptes oberts a totes les entitats bancàries del país o bé trucant al 141 (cost de la trucada 2 euros + IGI).

La setmana passada, l'huracà Irma, una tempesta de categoria 5 i la més potent registrada fins a la data a l'oceà Atlàntic, va recórrer diverses illes del Carib Oriental, deixant un camí de destrucció al seu pas, especialment a Haití, Cuba, Anguilla, les Illes Verges Britàniques, Barbuda i les Illes Turks i Caicos.

Les primeres estimacions suggereixen que més de 1,2 milions de persones, inclosos prop de 271.000 infants, s'han vist afectats en aquestes illes. Segons les autoritats locals, les xarxes de comunicació en moltes de les zones afectades s'han vist afectades totalment o parcialment. La infraestructura, que inclou carreteres, ponts, hospitals i escoles, també ha patit diversos danys. A Barbuda, el 90 per cent de la infraestructura ha estat destruïda, i es preveu que hi hagi més de 130 escoles afectades.

La preocupació immediata de les ONG en aquestes illes és proporcionar aigua potable i sanejament a les comunitats afectades, així com proporcionar serveis de protecció infantil per a infants i adolescents, inclòs el suport psicosocial als afectats. Així mateix, també es recolzarà el restabliment dels sistemes educatius i els sistemes d'aprenentatge primerenc com a espais segurs.

Abans de la tempesta, les ONG ja havien aportat subministraments en aquestes illes per assegurar una distribució ràpida d'aquests productes a les poblacions afectades en coordinació amb les autoritats locals. Aquests subministraments inclouen aigua, aliments i medicaments, subministraments de tractament d'aigua, 'kits' d'higiene, refugis provisionals i materials educatius.