Quantcast

El BOE català publica la suspensió del referèndum 11 dies després en ple engranatge electoral

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat finalment aquest dilluns la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre de manera cautelar el referèndum convocat pels secessionistes catalans, pel proper primer d'octubre.

La publicació arriba amb 11 dies de retard, i inclou la notificació a tots els membres del Govern, a més de 60 alts càrrecs de la Generalitat, així com a la Mesa del Parlament, els ajuntaments catalans, i els responsables dels Mossos entre d'altres. El que suposa una advertència sobre la necessitat del compliment d'aquesta resolució i la obligacio'n d'impedir qualsevol tràmit relacionat amb el referèndum.

No obstant això, la publicació al BOE català arriba mentre continuen els preparatius per a la consulta independentista, i una tasca intensa, per part de la Guàrdia Civil per interceptar tot el material relacionat amb la campanya il·legal.

en les últimes hores, a Sabadell, la benemèrita ha intervingut 1,3 milions de paperetes, díptics i altres materials de propaganda sobre l'1 d'octubre, seguint les instruccions de la Fiscalia de Catalunya que insta a les Forces de Seguretat a treballar per bloquejar la consulta.

el mateix ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, llançava un tuit informant de la tasca de la guàrdia civil sobre la confiscació de material relacionat amb el referèndum il·legal.

La @guardiacivil ha intervingut 1,3 milions de cartells, fullets i díptics de propaganda del referèndum suspès pel Constitucional. pic.twitter.com/e4B8vHxCTq

& mdash; Juan Ignacio Zoido (@zoidoJI) 17 setembre 2017

Precisament, en declaracions a Antena 3, el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza , ha exalçat aquesta tasca de confiscació d'aquesta publicitat i ha assenyalat que "els ciutadans espanyols estan entenent millor el que és un Estat de dret" en comprovar les diligències i actuacions que s'estan duent a terme des de la Fiscalia. < / p>