Quantcast

Arrenca el judici per l'estafa de Fórum Filatélico 11 anys després de la seva intervenció

La Fiscalia Anticorrupció demana 27 anys de presó per al presumpte cap de la trama, el que va ser president de Fòrum, Francisco Briones, com «líder d'una organització» que va registrar un desfasament patrimonial de 2.848 milions d'euros.

L'acusació per l'estafa perpetrada per la societat d'inversió en segells de correus inclou a més a altres 29 persones, entre ells, el que va ser el seu director general, Antonio Merino Zamorano, o els membres del Consell d'Administració, Miquel Àngel Hijón, Agustín Fernández, Francisco José López Gilarte i Juan Macía. Per a ells demana penes que oscil·len des dels 11 anys de presó contra l'assessor jurídic, Juran Ramón González, fins als 16 anys per dur a terme una captació massiva de fons en un esquema piramidal.

Quan la policia va intervenir les oficines de Fórum Filatélico, el 9 de maig de 2006, es destapava una «macroestafa» a partir de segells sobrevalorats amb els que s'havien elaborat contractes per a la captació de fons. Dos anys després la justícia va rebaixar el valor dels segells de 1.380 a 283 milions d'euros.

El judici, a l'Audiència Nacional, està previst que s'estengui fins al 15 de desembre.