Quantcast

La Jonca omple l'Auditori Nacional amb un combinació de música popular i clàssica

Una vintena de músics de corda han participat aquest diumenge al matí en el concert tradicional de Meritxell amb la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), gestionada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà.

Davant d’un Auditori Nacional pràcticament ple, la formació ha interpretat un programa que ha combinat la música popular i la clàssica, introduint danses de taverna i danses clàssiques. “La música clàssica surt de la popular. La clàssica és la música portava a l’extrem, el súmmum, però l’esquelet és la popular”, ha indicat el director convidat del concert, Elias Porter.

L’Elias és viola de l’ONCA i especialista en música folklòrica dels Pirineus. El director titular, Gerard Claret, ha assegurat que el concert és una doble satisfacció, ja que “ofereix alhora música tradicional i clàssica i compte amb la participació de l’Elias, uns dels primers membres de la Jonca”.

Els joves músics han estat acompanyats en diferents obres per Pep Lizandra, amb veu i acordió, i per Mariona del Carmen de la Portilla, amb la percussió. La polca d’ours, les corrandes de la Jonca, Les fonts del Segre i Suite de gigs celtes són algunes de les danses populars que ha ofert la Jonca. Entre les obres clàssiques han destacat el Minuet de la simfonia número 40 de Wolfgang Amadeus Mozart i la Wiener polka de Johan Strauss.