Quantcast

AM.- L'Albert Pujal retrata com es vivia a Andorra al segle XVI

‘Ordino segle XVI, La vida a Andorra a l’edat mitjana’ és el nou llibre de l’historiador Albert Pujal. L’obra, de 650 pàgines, és fruit de la investigació en arxius notarials i familiars al llarg de més de cinc anys per tal de retratar com es vivia a Andorra i a les 48 cases d’Ordino. A la presentació de l'obra han assistit  membres de 28 cases pairals que existien al segle XVI i encara perduren i l’autor els ha lliurat un exemplar numerat de l’obra a cadascun. El llibre està a la venta a la llibreria La Puça, d’Andorra la Vella, i els veïns d’Ordino tindran un descompte en el preu.

Pujal ha explicat que ja està treballant en les obres dels segles XVII, XVIII i XIX, que espera tenir-les acabades d’aquí uns cinc anys. El llibre dedicat al segle XX ja el té escrit des de fa més de vint anys “va ser més fàcil perquè no va caldre recórrer als arxius, vaig utilitzar les fonts orals”, ha indicat l’historiador.

La cònsol menor, Gemma Riba, ha destacat l’activitat cultural de la parròquia aquest cap de setmana, ja que la presentació del llibre de Pujal coincideix amb Sant Corneli, la festa major d’Ordino, i les jornades europees del patrimoni. A més, Riba ha lloat la “gran tasca de recerca històrica” de l’Albert Pujal.