Quantcast

AM.- Més de 200 participants a la Bicicletada 2017, que obre la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Passaven pocs minuts de les 11 del matí quan s'ha donat el tret de sortida a la 14a Bicicletada popular, des del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany. Hi han participat 224 persones de totes les edats, una xifra similar a la dels altres anys, que confirma, una vegada més, l'èxit d'aquest esdeveniment. Els participants han fet dues voltes per alguns carrers de la parròquia d'Escaldes-Engordany, que enguany ha recuperat l'activitat, després que l'any passat es celebrés a la capital del Principat.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha recordat “l'aposta forta del govern cap a la mobilitat sostenible” i, en concret, cap a “un nou model de mobilitat que ha de millorar la qualitat de l'aire i també la qualitat de vida dels ciutadans”. Sobre el projecte d'estacions de bicicletes elèctriques, Calvó ha explicat que estan analitzant les dues ofertes que es van presentar al concurs i que esperen poder fer l'adjudicació aquesta propera tardor. La ministra també ha avançat que la propera edició de la bicicletada “es farà amb un sistema de mobilitat elèctrica”, perquè ha dit que esperen “que el servei ja estigui a disposició dels ciutadans la primavera que ve”.

Qui també ha participat a la bicicletada ha estat el cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, que ha explicat als mitjans de comunicació que la parròquia comptarà amb “quatre punts de càrrega de bicicletes” i que un dels següents passos seria “treure la zona blava del Clot d'Emprivat” per deixar més espai per a bicicletes i vianants. Calvet també ha dit que estan treballant perquè “el circuit de bicicleta d'Andorra la Vella tingui continuïtat per Escaldes-Engordany”, de manera que s'aconsegueixi fer “un circuit que sigui agradable per anar en bici”.

La bicicletada ha donat el tret de sortida a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2017, que al llarg d'aquests propers dies comptarà amb altres activitats, com la jornada de protecció de la Capa d'Ozó i la jornada de Mobilitat Elèctrica.