Quantcast

AM.- La segona edició de l'Spartan Race deixarà un impacte econòmic superior al milió d'euros

Aquest cap de setmana arriba al Principat la segona edició de l'Spartan Race i ho fa com a prova del Campionat d'Europa. S'esperen més de 4.500 participants de totes les edats, provinents d'una seixantena de països, els quals hauran de desafiar el fred i un dels tres recorreguts que ha plantejat l'organització, de 5, 12 i 21 quilòmetres, aquest últim amb més de 30 obstacles per superar. Durant aquests dos dies, passaran per Grau Roig alguns dels millors esportistes europeus. Referint-se a la prova, el director de l'Spartan a Espanya, Ángel Sanz, ha dit que “el primer símbol de màgia serà la nevada que ha caigut avui”. Sanz també ha explicat que part de la bellesa de la prova és que el recorregut és el mateix tant pels corredors amateurs com pels de la categoria Elite.

Per la seva part, el director comercial d'Andorra Turisme, Joaquim Tomàs, ha remarcat que “Andorra és el destí ideal per una prova de muntanya” i que la celebració de l'Spartan Race ajuda a posicionar el país en aquest tipus de competicions, buscant que s'acabi convertint en “destinació oficial”.

Des del comú d'Encamp calculen que l'Spartan Race deixarà un impacte econòmic a Andorra que superarà el milió d'euros. El cònsol major, Jordi Torres, ha explicat en declaracions a l'ANA que “buscaven proves com aquesta, amb ressò mediàtic internacional, per poder destacar, perquè sempre s'ha apostat pel turisme esportiu”, com van fer amb La Purito fa tres anys. A més, Torres ha destacat que quan les xifres de participants es desborden, com és en aquest cas, “ja no es tracta només d'un projecte de parròquia, sinó de país”, i per això demana més implicació d'Andorra Turisme i el Govern.