Quantcast

L'experiment d'una profe per conscienciar els nens sobre la importància de rentar-se les mans

La necessitat de rentar-se les mans abans de posar-se a menjar, i més encara si cal manipular aliments frescos, és una de les principals ensenyaments que es fa als nostres fills des que són petits.

L'experiment que ha realitzat una professora de Carolina del Nord (Estats Units) als seus alumnes és especialment revelador. Consisteix a introduir en bosses hermètiques 3 llesques de pa de motlle. L'única diferència entre elles és la manera de col·locar-les dins de les borses.

En primer lloc es col·loca una de les llesques amb uns guants. La borsa s'etiqueta com «controlat». A continuació, es renten les mans amb aigua i amb sabó i es procedeix a col·locar una altra llesca en una bossa, que es retola com «net». L'última llesca es col·loca, després que hagi estat tocada per tots els alumnes de la classe. En aquesta borsa s'escriu «brut».

Passats uns dies es pot veure com els bacteris han deteriorat la llesca que van col·locar dins de la bossa amb les mans brutes.