Quantcast

Alt Urgell: La Seu normalitza els enterraments civils

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha modificat el protocol per a la celebració d'enterraments civils, per tal de normalitzar aquesta pràctica i equiparar-la als funerals religiosos. El consistori ha mediat entre una comissió ciutadana que havia fet aquesta demanda i les empreses de serveis funeraris del municipi, per tal de poder celebrar amb totes les garanties i serveis necessaris aquest tipus de comiats funeraris.

Fins ara, fer un enterrament civil amb una gran afluència de persones era força complicat a la Seu d'Urgell, ja que sovint les funeràries no disposaven de prou espai per acollir a tothom.
Els membres de la comissió que ha promogut poder celebrar enterraments civils a la ciutat han estat Amadeu Gallart, Rosa Castellví, Jordi Mas, Jesús Carrascal, Emili Viñals, Lluís Pallarès, Ermengol Puig, Jordi Escudé i Josep Ma Molina.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL