Quantcast

Els Pallars, 15 de setembre 2017: EL FUTUR DE LA SANITAT A LES JORNADES PER L'EXCEL·LÈNCIA

Esterri d’Àneu inicia els preparatius per acollir la quarta edició de les Jornades per a l’Excel·lència, una troba anual que posa en comú temes sensibles per analitzar-los amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida del Pirineu. En aquesta quarta edició s’abordarà, de forma monogràfica, el funcionament del sistema sanitari a l’alta muntanya.

Segons ha informat en aquest mitjà el director de les jornades, Jesús Montoliu, en aquesta nova edició és pretén dibuixar el futur de la sanitat a partir del present. Analitzar quina és la realitat del model sanitari aplicat al Pirineu, i buscar quines alternatives o vies poden millorar-lo sent més eficient, més just, i sobretot, més humà.

Al llarg de les jornades es debatrà la compatibilitat del model públic i el priva, la sanitat aplicada a la medicina rural, i s’analitzarà les debilitats que té la realitat avui dia, per poder-la millorar.

Per donar una visió més realista de la sanitat, els instituts d’Esterri d’Àneu i de Sort han realitzat un estudi a la ciutadania sobre la sanitat. Aquest analisi busca tenir de primera mà l’opinió dels pacients, i plantejar a l’auditori la visió que té el pacient del servei que rep.

Les jornades comptaran amb més de deu ponents de diferents càrrecs i vinculacions al món de la sanitat.