Quantcast

Puigdemont i Colau envien una carta al Rei i a Rajoy

En ple compte enrere per a la celebració de la consulta secessionista de Catalunya, el President de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, han denunciat en una missiva que publica aquest divendres Financial Times i que avançava Rac 1, que el conflicte entre l'Estat i la societat catalana ve de lluny i a hores d'ara pateixen una “repressió sense precedents del Govern”.

A la carta enviada al president Mariano Rajoy, amb còpia al Cap de l'Estat, el Rei Felip VI, els 4 polítics catalans presumeixen de mantenir una disposició oberta al diàleg, en contrast -diuen-, amb el “no” que reben del Govern de forma continuada.

Però les seves crítiques no es queden aquí, i denuncien que a hores d'ara l'Estat ha emprès una ofensiva sense precedents “en què contempla des de la limitació al dret fonamental a la llibertat d'expressió, impedint actes públics i amenaçant mitjans de comunicació, fins a la detenció del 75% dels acaldes de Catalunya per haver-se mostrat disposats a participar en el referèndum”.

Finalment, els signants acomiaden la seva carta subratllant que “la seva disposició al diàleg ha estat, és i serà permanent”, deixant fora, que, malgrat aquesta oferta de mà estesa mantenen tots els preparatius i intencions per celebrar la consulta il·legal del primer d'octubre.

Ll'enviament de la carta s'ha conegut només hores després que aquest dijous, Puigdemont i Colau pactessin i trobessin la fórmula per votar a la consulta secessionista. L'edil de Barcelona ha afirmat que serà compatible amb l'informe municipal i la posició del PSC, que rebutgen la possibilitat de cedir col·legis electorals.