Quantcast

Lluita contra la desobediència: El Govern assumeix directament el control dels pagaments a Catalunya

El Consell de Ministres donarà avui un pas important en la lluita contra el desafiament independentista català a només uns dies per a la celebració del referèndum del primer d'octubre prohibit pel Tribunal Constitucional, i només unes hores després que hagi arrencat oficialment la campanya electoral.

a la reunió, el Govern aprovarà una bateria de mesures, entre les quals es preveu que Hisenda controli directament els pagaments del sistema de finançament a Catalunya. És a dir, l'Executiu assumirà directament la gestió econòmica en aquesta comunitat.

La decisió, estudiada pel Govern des de fa mesos, arriba després que el ministeri d'Hisenda hagi rebut una carta en què s'informa que la Generalitat no seguirà enviant els informes setmanals sobre les seves despeses, tal com havia exigit el Govern central a les autoritats catalanes.

El desafiament independentista serà l'assumpte central que abordi el Govern en aquesta reunió setmanal, que presideix Mariano Rajoy ia la qual assisteixen tots els membres de l'Executiu excepte els ministres de Defensa i Economia.

Una vegada que acabi el Consell de Ministres, Rajoy posarà rumb a Barcelona per primera vegada des que el Tribunal Constitucional suspengués la Llei de Referèndum i la de Transitorietat. El motiu del viatge és acudir a la Junta Directiva del PP de Catalunya, on el president del Govern tornarà a sortir en defensa de la Constitució.