Quantcast

Corea del Nord llança un nou míssil que torna a sobrevolar el Japó

Tres dies després que el Consell de Seguretat de l'ONU imposés noves sancions a Corea del Nord, el règim de Kim Jong-un ha tornat a desafiar el món amb el llançament d'un nou míssil que ha arribat a una altura de 7.000 metres i que ha recorregut una distància aproximada de 3.700 quilòmetres.

El projectil va ser llançat des de les rodalies de l'aeroport de Pyongyang i ha arribat a sobrevolar territori japonès abans de caure a l'Oceà Pacífic.

Les autoritats nord-coreanes havien advertit que el reforçament dels càstigs internacionals adoptat dilluns passat tan sols serviria per “accelerar” la seva carrera armamentística. I així ha estat.

El Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà de nou d'urgència després de conèixer el nou llançament. Aquest dijous el secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, ha demanat a la Xina que limiti el subministrament de combustible a Corea del Nord ja que, segons ha dit, és “una poderosa eina per bloquejar el camí de Pyongyang”.