Quantcast

Marsol critica que Vila no li digués que encarregava un informe

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, creu que el cònsol de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, podria haver-la informat que encarregava un informe sobre les lleis de transferències i competències. «Em sap greu que s'hagi encarregat l'informe. Sobre les transferències vam tenir sinergies en algun punt i m'ha sorprès que no m'hagi informat de l'informe a mi ni a cap cònsol», ha indicat Marsol.

Tot i que ha assegurat que respecta l'opinió de Miguel Ángel Aparicio, l'autor de l'informe, Marsol creu que cap dels experts té la «veritat absoluta» i explica que el Govern té dos informes que garanteixen la constitucionalitat dels textos. A més, la cònsol major ha insistit que Andorra la Vella no posa en dubte la inconstitucionalitat de les lleis, sinó que reclama que se li reconegui un pes específic pel nombre d'habitants i els serveis que presten.

Marsol ha explicat que l'informe preliminar del Consell d'Europa apunta que a Andorra la democràcia a nivell comunal funciona bé, però té una assignatura pendent: crear l'estatus de capital. La cònsol major planteja l'opció d'una llei, al marge de la llei de transferències, que reconegui aquest estatus a Andorra la Vella.

Dubtes en el procediment de contractació del nou director d'Esports
Durant el consell de comú un punt que ha causat discrepàncies ha estat la proposta de modificació de l'organigrama funcional del departament d'Esports del comú. Aquesta modificació implica la creació del càrrec de cap d'àrea de projectes especials. Però aquest càrrec, destinat a Alain Cabanes, només estarà ocupat de manera temporal ja que, com ha explicat el cònsol menor, Marc Pons, la intenció és nomenar Cabanes director del departament d'Esports. Per tal d'arribar a director, Cabanes passarà prèviament pels càrrecs de tècnic i cap d'àrea.

Des del Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I), Dolors Carmona ha criticat el procediment «alternatiu» d'aquesta contractació i defensen que podrien haver contractat directament un director, sense haver passat pel circuit dels altres càrrecs. A més, ha recalcat que les tasques dels nous llocs de l'organigrama no han estat descrits i que és de «mal fer» que es creïn si no s'exerciran.

Per la part de Liberals+Independeents (Cd'I+Liberals), Victor Pintos, ha qualificat la contractació de «muntatge» i considera innecessari un canvi d'organigrama per contractar un càrrec de confiança. Contractació que titlla de legítima, però que «té un component d'amiguisme i de compensació de favors prestats».

La cònsol major ha explicat que van valorar diferents fórmules de nomenar director a Cabanes i que finalment van optar per aquesta via que «potser és més feixuga per arribar a l'objectiu», però que ho hem fet de manera transparent.