Quantcast

L'Artalroc acull una exposició de l'artista català Antoni Taulé a partir del 19 de setembre

L’artista català Antoni Taulé, amb més d’una cinquantena d’anys de trajectòria, exposa per primera vegada a Andorra una mostra retrospectiva amb pintures i fotografies realitzades entre el 1973 i el 2016. L’exposició, organitzada pel ministeri de Cultura, Joventut i Esports amb la col·laboració de la Fundació Stämpfli de Sitges, s’inaugurarà el dimarts 19 de setembre a les 8 del vespre a l’Artalroc i es podrà veure fins al 5 de novembre.

Antoni Taulé és una de les figures més rellevants de l’art contemporani actual. Nascut a Sabadell el 1945, viu i treballa a París, on ha desenvolupat gran part de la seva carrera. Va estudiar arquitectura i s’hi va dedicar professionalment abans de lliurar-se plenament a la pintura, a la fotografia i, durant alguns anys, a la gran escenografia teatral.

La seva obra ha recorregut una llarga llista de museus, galeries i centres culturals d’arreu del món i forma part de col·leccions d’institucions tan importants com el Centre National d’Art Contemporain de París o el MACBA de Barcelona. Al llarg de la seva carrera ha rebut nombrosos premis i va ser nomenat Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres per François Mitterrand.

Segons explica al catàleg el comissari de l’exposició, Ferran Martínez, les obres de Taulé ens proposen escenes intemporals en l’interior d’una arquitectura gairebé sempre rigorosament ortogonal. Desplega un món propi i enigmàtic, davant del qual l’espectador es veu obligat quasi inevitablement a plantejar-se certes reflexions. El situa davant d'amplis espais arquitectònics buits i ombrívols, amb prou feines il·luminats per una llum intensa, enlluernadora, teatral, que penetra pels llindars. Es tracta d’escenaris intemporals, habitats per personatges aïllats, solitaris, immobilitzats a mig camí entre el somni i la vetlla.

Al voltant d’aquesta exposició s’han organitzat un seguit d’activitats complementàries. Així, el dissabte 23 de setembre a migdia hi haurà un vermut i art al Roc amb Antoni Taulé i Miquel Mercè. El 21 d'octubre, un taller de fotografia, i el 27 del mateix mes es projectarà la pel·lícula 'Taulé, la nuit s'efface', de Sebastiano d'Ayala Valva i col·loqui posterior amb el director i amb Ferran Martínez, comissari de l’exposició. Finalment, el 29 d'octubre hi haurà un taller de pintura per a infants a càrrec de Neus Mola.

Les activitats són gratuïtes amb les places limitades. Les inscripcions es poden fer al telefon 828 704 o bé al correu [email protected]