Quantcast

C. Tangana, Rels B i Dellafuente, primeres confirmacions del TAG Music Festival

El proper 5 des es celebrarà al WiZink Center de Madrid la I edició de TMF, TAG Music Festival, un esdeveniment dedicat a la música urbana contemporània. C. Tangana , Dellafuente i Rels B seran els caps de cartell i els primers noms d'un deliciós cartell del que pròximament s'aniran anunciant més artistes.

TMF és una iniciativa organitzada per TRVMP , Stop Produccions i Intromúsica , marques pioneres i potenciadores de l'escena, així com veterans agitadors de la capital.

TMF s'alimentarà principalment en la música urbana contemporània, arrelada en l'hip hop, que fa servir bases electròniques i lírica afilada adreçada al proselitisme de la delinqüència, el sexe explícit i un discurs que té en la vida quotidiana seva font d'inspiració.

rapeado sense escarafalls sobre bases elegants, que juguen a despistar donant suport a textos en què follar, droga i altres paraules ofensives per a l'establishment donen sentit i ajuden a normalitzar el seu discurs. Però no pensem que les seves mires es queden a explicar la seva vida com és, de manera natural tot i que ben rimada i amb sentit, ajudats pel autotune, la 808 i el munt d'històries quotidianes del que beuen.

C. Tangana, sense anar més lluny, un dels principals protagonistes de l'escena de pop urbà contemporani , clama per la professionalització d'aquesta eclosió i per actuar intel·ligentment, ni més ni menys que per poder viure d'això i guanyar-se el respecte dels que observen els moviments d'aquests joves irats i desafiants , peròs seriosos, molt seriosos.

Antón Álvarez Alfaro , als seus 27 anys, és tot un veterà. Les seves primeres incursions musicals daten de 2006, quan tot just comptava amb 16 i es feia dir Crema . Més tard ha exercit de MC de Agorazein i va emprendre carrera en 2011 amb el nom de C. Tangana.

Sempre ha estat relacionat amb el rap i el pop urbà i es declara hereu l'Old School. No ha estat fins a la publicació de Mala dona quan se li ha reconegut l'innegable ganxo comercial de la seva música, aconseguint fites com el fitxatge per Sony: 'el contracte a Espanya més car de tol gremi '.

per la seva banda, Dellafuente ve del sud, de Granada per a més senyes. 'Jo faig música mu rara que de vegades ni entenc jo ', deia en una de les cançons que l'han portat del complet anonimat a omplir sales allà on va, el seu secret és barrejar el flamenc amb el trap, el reggaeton, la bachata i diferents estils de la música urbana internacional.

Amb tan sols dos LPs autoeditats i un centenar de senzills i maquetes aquest granadí estarà per primera vegada a Madrid sense Maka a seu costat , i la seva veu (processada per l'efecte autotune) serà un altre dels grans reclams del TAG Music Festival.

Rels b ve de Mallorca i ha llançat seva carrera, principalement, des Youtube , plataforma en la que compta amb diversos vídeos que sumen milions de visualitzacions, Made in Taiwan , cançó de referència del seu repertori, entre ells.

de lírica fluïda, maneja les històries tòrrides com ningú i es delecta en les descripcions de l'anatomia femenina amb una desimboltura inusual. Boys Do not Cry (2015) és el seu únic àlbum fins a la data.

Recentment ha estat de gira per Colòmbia, Argentina i Xile , on ha superat, amb escreix, les expectatives. Buco, la meitat del duo de productors Itchy & Buco Sound , l'acompanya com a DJ.