Quantcast

El Esquí, l'esport d'hivern més saludable

La combinació de la neu, el gran nombre de capes de roba i el fred ens pot portar a la conclusió que la seva pràctica no serveix per aprimar però tot el contrari: esquiar és molt beneficiós per a tot el nostre cos i pot fer-nos perdre una bona quantitat de pes.

I ara arriba el moment de l'esquí. En uns mesos ve l'hivern, la neu començarà a aflorar per les muntanyes i les ofertes per esquiar a Baqueira Beret sedueixen milers de persones que acudeixen als pics espanyols amb l'objectiu de practicar el seu esport favorit. Perquè amb l'arribada del fred les ganes a córrer per l'exterior disminueixen, per això molta gent es decanta per l'esquí com a principal remei per posar-se en forma … ia més es gaudeix. A continuació els expliquem els beneficis per al cos que ens reporta practicar un esport com l'esquí

Prevenció de malalties cardiovasculars: L'esquí és un esport aeròbic que també incrementa la capacitat respiratòria i oxigenació de la sang. Practicar aquest esport pot evitar problemes al cor ja que augmentes el teu ritme cardíac i alhora la teva circulació sanguínia, el que aporta més elements bons i oxigen als teus teixits i d'aquesta manera elimina tots els materials perjudicials per a la salut.

-Pèrdua de pes: Sembla que no però l'esquí també serveix per aprimar ia més és un mètode molt efectiu per treure'ns aquests quilos de més. Segons va publicar la revista 'Men' s Health 'en un informe, en una hora fent esquí cremaràs un total de 735 calories. En altres publicacions també s'ha corroborat que en mitja hora es cremen al voltant de 250. La gran quantitat de capes de roba més de l'exercici i moviment continu fa que aquest esport sigui un dels millors per posar-te en forma tot i que a primera vista no ho sembli .

Treballa tots els grups musculars: La pràctica de l'esquí t'obliga a posar en funcionament tots els grups musculars ia més els tonifica. A l'hora de desenvolupar aquest exercici es posen en moviment fent un esforç intens els grups musculars de cames, tronc i braç. A més, unes vacances d'esquí també ajudarà a tonificar l'abdomen, cosa que moltes persones busquen amb afany en llargues sessions de gimnàs.

-Millorar el sentit de l'equilibri: Això és de calaix. L'esquí és un esport que exigeix ??una preparació i tenir un gran sentit de l'equilibri. Lògicament, això beneficiarà la teva salut a causa de la correcta posició de tots els grups musculars. Això et farà sentir-te millor encara que no te n'adonis.

-Purifica els pulmons: Esquiar també aporta grans millores al nostre sistema respiratori. Perquè sortir en bici a la ciutat o córrer en una localitat on regna la pol·lució de vegades és contraproduent per la gran quantitat de partícules malignes que entren al nostre cos. Per això, practicar esport on regna la naturalesa i l'aire pur de vegades és un luxe. Així que practicar esquí a aquesta atmosfera serà beneficiós per als nostres pulmons.

-Combate l'estrès: Al llarg de la història molts estudis han demostrat que esquiar també beneficia la nostra faceta psicològica. Realitzar aquest esport en un entorn màgic ajuda a desconnectar i evadir-se de totes les situacions de la vida quotidiana.

Així, l'esquí és un esport molt beneficiós per a la nostra salut, entretingut ia més addictiu. Si ho pràctiques un cop el normal és que repeteixis i per això durant l'època d'hivern (a l'estiu hi ha pistes d'esquí artificial) les muntanyes aptes per a aquesta pràctica solen estar molt demandades. Per trobar les millors ofertes amb l'objectiu de passar unes jornades d'esquí amb el millor allotjament hi ha moltes pàgines web que et poden realitzar el treball, entre les quals destaca Esquiades.com .

l'esquí és un esport bonic de practicar, beneficiós per a la salut però cal tenir-li respecte. Per desenvolupar aquesta pràctica cal fer una bona preparació prèvia a més de tenir a la teva disponibilitat tots els materials que són obligatoris per lliscar per la neu.

En primer lloc, a part d'estar en una condició física òptima, abans de posar-se els esquís és obligatori hidratar-se i realitzar un escalfament intens perquè tots els nostres músculs estiguin preparats per a un exercici intens. L'esquí és un esport que també exigeix ??bastant al nostre cos per això aquest ha d'estar en condicions.

L'equipament també és transcendental. A la nostra compra no pot faltar el casc que ens salvarà en cas d'una caiguda a gran velocitat, unes ulleres de sol que contenen cristalls amb els filtres adequats, roba tèrmica per pal·liar les baixes temperatures, a més d'unes bones botes amb uns mitjons d'hivern . Després, també hauràs de comprar una taula polivalent amb unes bones fixacions. Tot això amb l'objectiu que la nostra experiència practicant esquí sigui el més agradable possible.