Quantcast

Correus no farà enviaments relacionats amb l'1-O

L'Estat continua en la seva contra-front al desafiament català. Si en els últims dies posava en funcionament tot l'engranatge judicial, per defensar la legalitat vigent, ara el contraatac passa pel món empresarial, i el seu primer moviment arriba de la mà de Correus.

A punt que acabi el termini, aquest divendres, perquè el Govern enviï les cartes als ciutadans que hauran d'integrar les 6.300 meses electorals previstes per al referèndum de l'1 d'octubre, l'empresa pública ha enviat un e-mail a les oficines per bloquejar qualsevol tipus de gestió en la recepció o enviament de material vinculat amb la consulta il·legal.

Correus ha recordat en la seva missiva que el Tribunal Constitucional "ha acordat la suspensió de tota la normativa que regula el Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya, en haver estat impugnada, el que comporta la de qualsevol actuació o iniciativa que porti causa del mateix ".

Malgrat que l'enviament va dirigit als directors d'oficines i sucursals, Correus afegeix que la informació "es comunicarà a tot el personal" de les unitats amb "especial atenció als torns de tarda".


Però el bloqueig no s'aturarà aquí. Segons ha publicat El Mundo, que cita fonts ministerials, el Govern està disposat a tallar la llum als centres de votació il·legals, tot i que tampoc descarta impedir l'obertura de col·legis, la col·locació d'urnes o l'ús de programes informàtics. Tot es farà, diuen, sota un minuciós treball, per impedir que la Generalitat repeteixi l'espectacle que va oferir al novembre de 2014.