Quantcast

Quant fa falta per guanyar la Champions League?

Per comprendre millor la inversió econòmica dels clubs, l'equip esportiu de ShopAlike ha analitzat els fitxatges dels últims 10 guanyadors de la Champions i el top 10 d'equips europeus . Des del valor dels seus equips a les fluctuacions de fitxatges i els seus èxits en aquest torneig … ¿els diners fa al guanyador?

A quin equip li ha sortit més barat guanyar i quant els ha costat cada gol?

Si posem en relació el valor de cada equip guanyador amb la seva inversió realitzada en el mercat de fitxatges, observem les diferents estratègies possibles a l'hora de formar la seva plantilla. Exemple d'això és el Reial Madrid, que es va fer amb el trofeu en tres ocasions amb una inversió en el mercat de fitxatges molt superior a la resta (de fins a 632 milions en la passada temporada) davant els 143 milions que va necessitar el Barcelona per formar l'equip guanyador en 08/09, sent així el club al qual més barat li ha sortit fer-se amb el trofeu en els últims 10 anys.

Els diners gastats en el mercat de fitxatges també es reflecteix en els costos per gol. De nou, el Reial Madrid és l'equip a qui més car li ha sortit cada gol en aquesta competició, arribant a superar els 20 milions d'euros en la temporada 15/16 en comptar entre la seva plantilla amb fitxatges com Cristiano Ronaldo, Kaka, Bale i James. A l'altre extrem de la taula trobem a Barcelona amb un cost de 4 milions d'euros per gol, ja que comptava amb un gran nombre de jugadors provinents de La Masia, com Carles Puyol, Sergio Busquets o Andrés Iniesta.

Quant costa arribar lluny en aquest torneig?

Només el Barcelona, ??Reial Madrid i l'Arsenal han pres part en cadascuna de les 10 últimes lligues , seguits pel Bayern de Munic i el Chelsea (9 vegades) i el Manchester United (8). Tots ells, excepte l'Arsenal que ha estat eliminat fins a 7 ocasions en vuitens de final, han resultat vencedors en almenys una ocasió, el que ha fet més rendible la inversió realitzada en els seus fitxatges.

No ha tingut tanta sort amb la seva estratègia el Manchester City, ja que tot i haver invertit més que cap altre en els últims 10 anys (1345000000 d'euros) només ha aconseguit colar-se en quatre ocasions en la competició, no havent passat de la fase de vuitens en tres d'elles.

L'equip que millor ha sabut rendibilitzar la seva inversió ha estat el Bayern de Munic, que ha disputat en els últims 10 anys 3 semifinals i 3 finals, proclamant-se vencedor en la temporada 12/13 i tot això sent el segon equip que ha realitzat la menor inversió, 576 milions d'euros davant els 1055 milions que li ha costat al Reial Madrid arribar als seus 3 finals, 4 semifinals i 3 vuitens de final.

Balanç de fitxatges

Amb el "balanç de fitxatges" pretenem quantificar el saldo resultant de les operacions realitzades en el mercat de fitxatges en els últims 10 anys . Amb això volem analitzar la idoneïtat d'aquests moviments de jugadors i comparar-lo amb l'estat del valor de la plantilla en la temporada 16/17.

El Manchester City, amb un valor en la temporada passada de 621 milions i amb escàs èxit en la competició al llarg de tot aquest temps, és l'equip amb un major balanç negatiu, d'aquesta manera de -400 milions d'euros després d'haver invertit 1345 milions en fitxatges durant els últims 10 anys i haver ingressat pel mateix concepte només la xifra de 324 milions.
Un cas diferent és el de l'Atlètic de Madrid, que surt airós amb un saldo positiu de 395 milions d'euros.