Quantcast

Escaldes estrena un parc infantil pensat també per a persones amb mobilitat reduïda

A ningú se li ha passat per alt, passejant per la zona del Prat del Roure d'Escaldes (entre els carrers de les Nacions Unides i François Miterrand) que s'hi estava coent alguna mena d'atracció infantil. Aquest dijous al matí se n'ha desvetllat el contingut. Es tracta d'un nou parc, que a més s'ha dividit en dues seccions. Per una banda, una piràmide que simula la torre de Caldea, de dotze metres d'alçada, i amb tres tobogans. Per altra, el primer espai infantil dissenyat perquè el puguin gaudir infants amb mobilitat reduïda.

La piràmide s'anomena Megan, compta amb tres tobogans de desnivells diferents i hi poden pujar nens i nenes d'entre els sis i els catorze anys. Només n'hi ha set piràmides com aquesta a tot Europa, han destacat des del comú escaldenc.

Pel que fa a la zona adaptada, el Parc Integra compta amb jocs integradors i accessibles (com un tres en ratlla), un sorral o un gronxador on s'hi poden pujar nens que van amb cadira de rodes. Els infants poden balancejar-se, gronxar-se i descobrir sons, tactes i colors.

El conseller de Serveis, Manteniment i Urbanisme, Josep Tudel, ha explicat que han volgut fer aquesta atracció adaptada perquè era una demanda ciutadana de feia anys. Com que en aquest espai ja no hi tornarà la nòria, ha assegurat el conseller, «estava desaprofitat i hem pensat que el millor seria fer-hi un parc».

La inversió de tota la zona infantil se situa al voltant dels 70.000 euros, ha indicat el conseller.