Quantcast

La importació de carburants augmenta un 2,9% a l'agost

Les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d'Estadística mostren que la importació de carburants a l'agost ha estat de 16,19 milions de litres, que representa un augment respecte al mateix mes de l'any anterior del 2,9%. Aquest mes creixen la gasolina sense plom, amb un 16,1%, i el fuel domèstic, amb un 2,4%. Per contra, té una davallada el gasoli de locomoció, amb un 0,1%.

Durant els vuit mesos d'enguany, la importació dels carburants ha estat de 116,87 milions de litres, amb un creixement del 0,4% en contraposició al mateix període de l'any passat. Pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 178,28 milions de litres, el que suposa un augment del 0,4% respecte als 177,51 milions de litres importats durant el període anterior.

Finalment, pel que fa a les dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any, la importació de carburants presenta una tendència estable en el darrer mes, tot i que negativa, mantenint-se en un valor negatiu del 0,2% a l'agost.