Quantcast

Aquesta nit arrenca la campanya oficial del referèndum de l'1-0 a Catalunya

El desafiament independentista s'eleva de to a cada pas … i com a exemple destaquen les paraules de Carles Puigdemont a TV3. El president de la Generalitat ha posat en dubte que l'Estat pugui invocar l'article 155 de la Constitució i intervenir l'autonomia catalana “en 5 dies”. Encara que, ha subratllat que “pot ser que facin això, o el que vulguin, però el dia 1 votarem”. Així ha acusat l'Estat de posar “portes al camp” i ha aprofitat per dir que si ho ajuntament no col·laboren, la Generalitat ja posarà locals de votació alternatius.

Les declaracions de Puigdemont arribaven poc després que la Guàrdia Civil tanqués per ordre judicial el web del 1-0 i la Generalitat l'obrís de nou. El mateix cap dela Generalitat era el que difonia els dos nous dominis per accedir a la pàgina.

En aquest marc, aquesta nit se celebrarà la posada de llarg de la campanya del Referèndum. El president, Carles Puigdemont, i el vicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras tenen previst donar el tret de sortida a la campanya conjunta del “sí” a la consulta il·legal del primer d'octubre, des de la Tarraco Arena de Tarragona.

Serà el primer dels 3 actes conjunts que celebraran partits i entitats independentistes fins el divendres 29 de setembre, quan faltaran dos dies per a la celebració del referèndum

per altra banda, i en relació a l'engranatge de la celebració del referèndum, el País ha publicat que el Govern ha començat a enviar les cartes a 55.000 ciutadans perquè formin les meses electorals. El termini establert per enviar les missives, després del sorteig que es va realitzar el passat dia 8, conclou aquest divendres.