Quantcast

Rulo i La Contrabanda: "Al novembre gravarem un concert a Santander"

Diu que tan sols s'ha portat un parell de temes compostos a Llatinoamèrica, tot i que té un quadern ple de lletres que ha de revisar. Per a això necessita parar i, de moment, la seva agenda no li ho permet.

Avui mateix ha començat a gravar el seu pròxim videoclip i des de demà se submergirà en l'estudi per preparar la reedició del seu últim disc. < / p>

el doble de la teva meitat ha consagrat al grup, portant-los fins a l'escenari espanyol més recòndit i fins i tot a una petita gira internacional que aviat es repetirà donant vida a una gira que s'acomiadarà a l'octubre de l'any que ve. < / p>

Parlem amb Raúl Gutiérrez Ándarez (1979, Reinosa) de present i futur. Sempre és un plaer xerrar amb ell. Diu les coses com són; com les sent. Així és Rulo, un tipus normal i proper.

Una de les últimes vegades que ens vam veure vam parlar de Llatinoamèrica i la quantitat de sentiments que generava en tu. El primer, quina sensació et portes d'allà?

Amèrica és inspiració. Per exemple, vam tocar per segona vegada a Quito i teníem cent persones esperant-nos a l'aeroport i vens vuit-centes entrades a un preu altíssim. La música és una religió allà. Al maig anem a tornar per fer una gira des dels Estats Units fins a Argentina. Ens ho anem a recórrer tot.

Et portes també alguna cançó d'aquesta última gira americana?

Tinc un quadern ple de coses, però no quals són d'aquí i quals són d'allà. He de seure a mirar el que tinc, però es que tinc lletres molt boniques. Tinc una cançó, per exemple, que es diu Suïcides SL que mola molt, però necessito parar-me a posar-li música. Necessito que no soni el telèfon i que no hi hagi concerts. Que no hi hagi res.

De quant de temps parlem?

No hi haurà molt de temps. A la meitat de les gires hi haurà diversos aturades i la gira va a acabar definitivament a l'octubre de l'any que ve, així que pararé nou o deu mesos, no més.

Tot d'una, tornes de Llatinoamèrica i et un panorama cultural prou descuidat. Què fem malament?

Mai han estat bons temps a Espanya per ser músic, però també és cert que ara a nivell institucional no hi ha cap suport. Qui dóna suport a la música? Doncs Mahou, per exemple, que és una empresa privada. A nivell institucional -fins fa ben poc que ens han baixat el IVA- no està gens cuidada la cultura i això és una pena.

Almenys aquestes empreses privades mantenen una mica l'essència. Què et sembla # CómplicesDeMahou ?

Això és una meravella. El bo i el dolent del d'avui és que tan sols hi ha premsa, i vosaltres no canteu (rialles). Això per dos-cents fans seria una passada. Em sento un privilegiat al ser un dels dos artistes que han triat per presentar el cicle. A més, em ve del carall (més rialles) i m'hauria agradat encara més que em posessin al costat d'un artista amb un registre encara més diferent al meu.

Amb quina artista del cartell t'agradaria actuar? < / b>

Em aniria al més extrem. Amb Raphael. Li vaig anar a veure l'any passat a Santander i em va semblar una barbaritat. Crec que és el nostre Frank Sinatra i que aprendria moltíssim d'ell.

Aquesta gira ja ha tingut diversos concerts especials com els de Xaloc , Galileu o el Palau dels Esports de Madrid . Què més sorpreses ens queden abans d'acabar la gira?

El més especial serà una temporada al febrer, març i abril de teatres per acabar a la Gran Via. Vull acabar a la Gran Via abans d'anar-me'n a Amèrica. Estem preparant una escenografia i un atrezzo molt especial.

¿Sense cor de neó?

No. Això només ens val per al directe. Estem recreant molt xulo que ara mateix només està en el meu cap i no us puc desvetllar. A més, per al 29 de desembre també tenim una cosa molt hiper especial. Això sí, m'ho vaig a dur a Cantàbria perquè allà em posen més facilitats i em posa més. Anem a gravar alguna cosa molt especial amb amics.

Una nova Nit al castell ?

Això és, encara que a això l'anomenarem Una nit al Palau o alguna cosa així, perquè serà en el Palau dels Esports de Santander.