Quantcast

El Govern inverteix 132.000 euros per millorar la mobilitat d'Escaldes i Andorra la Vella

El 12 de juny passat la Taula Nacional de Mobilitat va acordar de manera unànime sol·licitar al ministeri d'Ordenament Territorial la redacció d'un pla per determinar les actuacions a seguir en relació a la mobilitat a la vall central d'Andorra, una zona de complexitat quotidiana pel que fa al trànsit que es genera als nuclis de població de les parròquies d'Escaldes-Engordany i d'Andorra la Vella. Per donar resposta a aquesta petició, el consell de ministres ha aprovat aquest dimecres un decret per autoritzar un avenç de fons, de 132.000 euros, per poder començar a redactar aquest pla de mobilitat, segons ha informat el Govern a través d'un comunicat.

Aquest pla, que tirarà endavant Ordenament Territorial, planteja com a objectius prioritaris la millora de la qualitat de vida de les persones, la millora de la qualitat de l'aire, i l'optimització i la racionalització dels recursos. Així, informa el Govern, s'estudiarà i analitzarà les estratègies a implementar durant els pròxims anys per disposar d'un disseny global de l'ordenació que hauran d'incloure la totalitat dels elements que incideixen en la mobilitat en qualsevol de les seves àrees, ja sigui la xarxa viària, la regulació i optimització de la xarxa, el transport públic, el transport de mercaderies, les bicicletes, els vianants, el foment de mobilitat sostenible, els vehicles elèctrics i les places d'aparcament, entre d'altres. La intenció és que totes les actuacions, tant les que faci el Govern com els comuns i els operadors de transport, segueixin les mateixes directrius.

Els comuns d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany han manifestat el seu interès a poder disposar del pla de mobilitat al més aviat possible, també per poder dur a terme accions immediates en les vies de circulació més concorregudes durant els pròxims mesos.