Quantcast

La Fiscalia cita com investigats a tots els alcaldes que donen suport al referèndum

La Fiscalia General de l'Estat ha ordenat prendre declaració com a imputats a tots els alcaldes que s'han ofert a participar en el referèndum de l'1 d'octubre. Per això estan cridat a comparèixer a les diferents seus que té la Fiscalia a Catalunya. S'investiguen si han comès diversos delictes, entre ells, desobediència, prevaricació i malversació de fons públics.

L'ordre assenyala que "a la vista del nombre de municipis afectats, es procedirà a donar preferència en la tramitació a les diligències que afectin els municipis de més població ".

els alcaldes que seran citats són tots aquells que han signat decrets per posar a disposició del Govern de Carles Puigdemont els locals necessaris per organitzar el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. Aquesta llista ha estat publicada a la pàgina web de la Associació de Municipis per la Independència .

El fiscal general, José Manuel Maza, adverteix que si es neguen a comparèixer, s'ordenarà "la seva detenció i presentació a Fiscalia".