Quantcast

Esgarrifosa depilació ocular. A navalla i sense crema

Xiong Gaowu, un perruquer de la ciutat xinesa de Chengduha, és dels pocs barbers que controlen un art ancestral, l'afaitat ocular.

Gaowu, de 62 anys, té un pols de ferro. Passa la fulla per la conca dels ulls dels seus clients i raspa mentre treu tot rastre de brutícia.

Durant els seus 40 anys de professió, aquest perruquer presumeix de no haver danyat a cap dels seus parroquians, com s'afirma des de ShanghaiList.com.

La depilació ocular és una art que es remunta a principis del segle XX.

En els seus inicis va tenir una finalitat mèdica ja que s'utilitzava per tractar el tracoma, un bacteri que és la principal causa de encegués al món, segons l'Associació Mundial de la Salut.

En aquell moment, l'afaitat estava destinat a raspar les úlceres i el teixit de les parpelles dels pacients diagnosticats amb aquesta malaltia. Es tractava d'estimular el globus ocular perquè els ulls segressin llàgrimes que humitejarien les conques.

Qu Chao, sotsdirector del departament d'oftalmològica de l'Hospital Popular Provincial de Sichuan, assegura al South China Morning Post que l'afaitat de l'ull és potencialment perillós, i que, de mica en mica, s'ha anat substituint per altres tractaments més avantguardistes i menys arriscats.

Avui en dia, el risc de tracoma es pot reduir amb una major higiene i, a més es pot tractar amb antibiòtics. De tota manera, Xiong Gaowu compta amb una clientela fidel.

“Al principi, el meu ull m'incomodava“, va assegurar un dels seus clients. “I ara que s'ha rentat, estic més tranquil.” Va sentenciar.

Esperem que no faci servir 'aftersave'. Ull amb aquest perruquer.