Quantcast

Els preus pugen fins a l'1,6% al mes d'agost pels carburants

L'Índex de Preus de Consum (IPC) general al mes d'agost ha pujat una dècima en taxa anual, fins al 1,6%, una dècima superior a la registrada el mes anterior, segons ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística. Per la seva banda, la variació mensual de l'índex general és del 0,2%.

La taxa anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) general al mes d'agost és de l'1,6%, una dècima superior a la registrada el mes anterior, segons ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística. Per la seva banda, la variació mensual de l'índex general és del 0,2%.

Per darrere de l'augment de la inflació, destaca el comportament del Transport, que ha registrat una pujada de gairebé un punt, fins al 3,3%, per la pujada dels carburants, com gasoil i benzina, davant del descens que es va registrar a l'agost de 2016; i l'increment dels preus dels automòbils, tot i que és menor que el reflectit un any abans.

L'Habitatge també ha contribuït a aquesta pujada de l'IPC anual, en elevar en una dècima la seva taxa anual, fins al 3,3%, per la pujada dels preus del gas i el gasoil per a calefacció, enfront de la baixada d'un any abans. Destaca també, encara que en sentit contrari, el manteniment dels preus de l'electricitat, que sí que van augmentar el 2016.

Pel que fa als grups amb influència negativa, per registrar una caiguda de la taxa interanual, destaquen altres béns i serveis; comunicacions; i aliments i begudes no alcohòliques.