Quantcast

'Tutto Mozart', 'L'elisir d'amore' i «La corte del faraón», les tres obres de la nova programació d'òpera

Per primera vegada, Mozart serà protagonista de la temporada d'òpera a Andorra, que organitza l'associació Andorra Lírica amb el suport del comú de Sant Julià de Lòria, el Govern i diversos patrocinadors privats. De fet, l'espectacle 'Tutto Mozart', el cap de setmana del 21 i 22 d'octubre, obrirà la programació 2017-2018 i ho farà amb un format diferent a les obres que s'han pogut veure fins ara, més proper al recital. No hi haurà un fil conductor, sinó que el quintet vocal integrat per la soprano i directora artística Jonaina Salvador, la mezzosoprano Laura Vila, el tenor Pablo Garcia, el baríton Jorge Tello i el baix-baríton Guillem Forné, acompanyats del Cor de l'Òpera d'Andorra, interpretarà àrees, duets, trios i quartets de les òperes més famoses del compositor austríac: 'Così fan tutte', 'Don Giovanni', 'Les noces de Fígaro', 'La flauta màgica' i una àrea de 'Idomeneo'. Cada cantant protagonitzarà dues àrees i també se'n faran de conjuntes entre tots. Com a novetat, al tractar-se de peces independents, per tal de poder seguir l'espectacle, es projectaran els subtítols en català. I pel que fa a l'escenografia, es comptarà amb la participació del taller d'escultura de l'Escola d'Art.

La programació de la tercera temporada d'òpera a Andorra, que s'ha presentat aquest matí al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, es completarà amb dues obres còmiques. D'una banda 'L'elisir d'amore' (27 i 28 de gener), una òpera de gran format, similar a 'La traviata' de la temporada passada, dirigida per Riccardo Serenelli i coproduïda conjuntament amb l'associació italiana Villa InCanto. D'altra banda, tancarà la temporada operística a Andorra l'obra 'La corte del faraón' (12 i 13 de maig), una barreja de sarsuela, revista, opereta i vodevil que transcorre a Egipte.

El conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, es mostra content de poder estrenar una nova temporada d'òpera i de les seves possibilitats de creixement a nivell nacional, tot i tractar-se d'un projecte encara embrionari. Des d'Andorra Lírica, la directora artística Jonaina Salvador ha destacat la voluntat de programar tres cites operístiques variades pel que fa a compositors, època, llengua i format. Salvador també ha afegit que, tot i estar confirmats els tres espectacles, es reserven la possibilitat de fer alguna modificació, en cas que es produeixin canvis de patrocini. I sobre la possibilitat de veure aquestes òperes a altres parròquies, ha dit que «s'ha parlat molt tímidament i que no hi ha cap projecte en aquest sentit», especificant que l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria és el que està millor preparat per aquest tipus de representacions.