Quantcast

El 35% dels espanyols entre 25 i 34 anys només tenen els estudis obligatoris

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic ha tornat a denunciar la situació d'Espanya, en el seu informe «Panorama de l'Educació 2017». En concret, posa la nota en com el 35% del col·lectiu que es mou entre els 25 i 34 anys no arriba al nivell d'educació secundària superior.

Entre les dades que ressalta aquest últim informe de l'OCDE, destaca la baixa proporció de matriculats a Espanya en programes de FP i capacitació laboral, amb aquestes edats, i que se situa en el 12 %, enfront de la resta de països industrialitzats on s'arriba al 26%. Així, per darrere d'Espanya, només apareixen Mèxic (53%) i Turquia (45%).

D'altra banda, s'adverteix de com només un 1% d'aquest grup d'estudiants en nostre país cursa el model dual que combina ensenyament i treball.

Quant a la taxa d'atur de joves adults que no han completat els estudis de secundària, a Espanya arriba al 30%, enfront del 17% de mitjana de l'OCDE. Quant als que sí que l'han acabat, la xifra d'atur al nostre país es redueix al 20% enfront del 9% de la resta de països de l'OCDE.