Quantcast

Gairebé un 30% dels espanyols reconeix haver robat en una botiga alguna vegada

¿Robarías alguna cosa si sabessis que no et van a descobrir? Aquesta és la pregunta que l'institut Sondea s'ha realitzat en una enquesta per Securitas Direct. I els resultats són sorprenents: un 13,90% dels espanyols assegura que es portaria alguna cosa d'un establiment sense pagar-ho si sabés que ningú fora a assabentar. Curiosament, 1 7,15% ho faria si fos poca cosa, però un 6,75% agafarien tot el que pogués. De fet, el 27,64% d'espanyols reconeix haver-se portat ja alguna cosa d'una botiga alguna vegada sense haver-lo pagat.

Són moltes les ocasions en què, per error, després de realitzar una compra, ens tornen malament el canvi: algunes vegades al nostre favor. Preguntats per aquest fet, 3 de cada 10 espanyols (29,33%) no diria res en el cas que li tornessin 20 euros de més. Un 70,67% manifesta ser més honest i tornaria l'import.

D'altra banda, si els espanyols descobrissin a algú robant en un establiment en el qual estan comprant, 1 58,71% avisaria a un empleat de la botiga, davant d'un 26,40% que es callaria i disimularía com si no hagués vist res per evitar problemes. Un 9,58% li diria al lladre que l'ha vist i li demanaria que ho tornés i tan sols un 5,31% dels enquestats cridarien a la policia.

L'enquesta ha estat realitzada sobre una mostra de 2.009 individus residents a Espanya d'entre 30 i 65 anys d'edat, seleccionats de forma proporcional a les quotes de població espanyola en funció del sexe, grup d'edat i comunitat autònoma. Aquesta enquesta té un error mostral del +/- 2,2%.