Quantcast

Els alumnes pirinencs tornen a classe

Les escoles de l'Alt Pirineu han tornat a obrir avui les seves portes, després de les vacances d'estiu. A la Seu d'Urgell i Castellciutat han obert les seves portes els centres d'educació infantil i primària, mentre que els instituts Joan Brudieu i La Valira arrencaran el curs el pròxim dijous 14 de setembre. Val a dir però que els alumnes d'ESO del col·legi La Salle han iniciat les classes ja en la jornada d'avui. En total, entre les escoles de primària, secundària i les llars d'infants, aquesta setmana comencen el curs 2.081 alumnes.

Mentrestant, a Puigcerdà han iniciat el curs un total de 1.830, repartits entre la llar d'infants municipal, les escoles Alfons I, Llums del Nord i Vedruna i l'Institut Pere Borrell, xifra lleugerament superior a l'any passat. És en aquest centre d'Educació Secundària i Batxillerat que aquest dilluns han començat les classes 773 alumnes, una seixantena més que el curs passat. També s'ha incrementat el nombre de professors, que ha passat de 70 a 80. Des de la direcció del centre valoren positivament aquest inici de curs que continua apostant per l'horari intensiu amb dues pauses de gairebé vint minuts.

Aquest nou curs el centre ha intentat baixar el nombre d'alumnes per aula i, per tant, afegeix un nou grup per curs. D'aquesta manera l'institut de Puigcerdà té sis grups de 1r d'Eso i 2n d'Eso i cinc grups de 3r i 4t. Pel que fa a Batxillerat, hi ha tres grups a 1r de Batxillerat, un més que l'any passat, i 2 a segon.

Al Pallars i l'Alta Ribagorça, mentrestant, el curs comença amb diversos reforços de personal. Així, s'ha incorporat una persona al Camp d'Aprenentatge de la Vall de Boí i un altre a la plantilla de l'equip LIC de l'Alta Ribagorça-Aran-Pallars. D'altra banda, a l'institut Hug Roger III de Sort s'ofereix des d'aquest curs un nou Cicle Formatiu de Grau Superior de guia, informació i assistència turística.

Parlen al vídeo: SILVIA ISCLA, REGIDORA ENSENYAMENT LA SEU D'URGELL – AMAYA GARCIA, DIRECTORA INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ