Quantcast

Un any més torna el polèmic Bou de la Vega a Tordesillas (Valladolid)

La polèmica està servida un any més. Com sol passar tots els 12 de setembre, la localitat val·lisoletana de Tordesillas celebra l'anomenat 'Toro de la Vega', que aquest any torna a recuperar el seu nom original, després que el 2016 passés a anomenar-se 'Toro de la Penya'.

No obstant això, el que segueix igual, per segon any consecutiu, és la prohibició de donar mort a l'animal en públic, una de les principals reivindicacions de les associacions animalistes.

< p>

Un any més surten els troglodites defensant la tradició, barbàrie i salvatgisme del Toro de la Vega … a Quin fàstic donen! pic.twitter.com/4XUS7hSWoA

& mdash; SusanneML # Pau (@ sumalen59) 12 setembre 2017

No obstant això, molts veïns continuen reclamant que el festeig es celebri tal com marca la tradició.

Plaça Major de Tordesillas: no ens oblidem de la nostra Tradició i de la nostra Festa; reclamem Cultura i Llibertat. pic.twitter.com/WtjQDchRHb

& mdash; Bou de la Vega (@vivatorodevega) 11 setembre 2017

Aquest any el protagonista serà 'Príncep', un bou de 630 quilograms de pes que pertany a la Ramaderia 'Hnos. Sánchez Herrero '.

Aquest any, el festeig taurí se celebra entre el dol decretat a la localitat durant totes les festes després del tràgic accident de diumenge, quan una dona va perdre la vida després de la bolcada d'un remolc que transportava una vintena de membres d'una penya.