Quantcast

Nacions Unides limita les importacions de petroli a Corea del Nord després del seu últim assaig nuclear

El Consell de Seguretat de l'ONU ha aprovat per unanimitat un enduriment de les sancions contra el règim nord-coreà, com a càstig per l'última prova nuclear que ha dut a terme Pyongiang. Entre les mesures adoptades, s'inclouen limitacions sobre les seves importacions de petroli i derivats i es prohibeixen les seves exportacions de tèxtils.

Un cop més, els EUA han estat la impulsora d'aquesta proposta que inicialment contemplava sancions més dures, i que, en definitiva, pretén acorralar econòmicament al país de Kim Jon Un, però, finalment, la Xina, principal aliat i soci comercial del règim nord-coreà, i Rússia han aconseguit rebaixar-la, amb el seu dret a veto.

Tot i la relaxació de les mesures, l'ambaixadora dels EUA davant les Nacions Unides, Nikki Haley, s'ha mostrat satisfeta i alhora ha assenyalat que "No estem buscant la guerra".

MT @USUN : "Aquestes són les mesures més fortes mai imposades a Corea del Nord" – Ambaixadora @nikkihaley . & # 8594; https://t.co/lFlfUfX640 pic.twitter.com / K3j11mGWq5

USA en Espanyol (@USAenEspanol) 12 setembre 2017

Els principals aliats de Washington a les Nacions Unides, Japó i Corea del Sud, han celebrat el vot unànime del Consell i s'han mostrat disposats a incrementar la pressió si el règim nord-coreà segueix endavant amb la seva agressiva carrera armamentística.