Quantcast

Irma es converteix ara en tempesta tropical

L'huracà Irma, que s'havia convertit en el pitjor de l'Atlàntic, en un segle, ha reduït la seva força fins convertir-se en una depressió tropical, amb vents de tan sols 55 quilòmetres per hora, davant els 295 km / h que ha arribat a registrar. Segons el Centre Nacional d'Huracans dels EUA, aviat arribarà a Alabama i Tennessee, mentre avança a uns 24 quilòmetres per hora.

Darrere deixa un balanç catastròfic, només als EUA, Irma s'ha cobrat la vida de 10 persones. 6 a Florida, 3 a Geòrgia i una a Carolina del Sud, i al costat de les pèrdues humanes, els danys encara per quantificar.

A Florida, les inundacions continuen al nord i segons els principals proveïdors d'energia, prop de 7 milions de clients pateixen encara falta de subministrament. També, Els Cayos, al sud de l'estat, es troben en una situació delicada i han estat declarats com una de les àrees més afectades.

A Miami, es treballa sense descans per restablir els sistemes bàsics d'energia i comunicacions i s'espera que avui mateix es puguin reprendre alguns vols a l'aeroport de la ciutat. Aquest dilluns, només va començar a operar el de West Palm Beach.

A Cuba, on Irma va colpejar amb categoria 5, l'illa tracta de recuperar la normalitat i s'espera que al llarg d'aquest dimarts quedin restablertes les operacions als aeroports internacionals a l'Havana i Varadero. Més de 15.000 turistes estrangers, entre ells 3.000 espanyols, estan a l'espera de prendre els seus vols de tornada.

Quant a les tasques de neteja i la situació dels milers de desplaçats, el president cubà, Raúl Castro, ha assenyalat que «la Revolució no deixarà ningú desemparat».

Imatges dels estralls de l'huracà Irma l'Havana, Cuba. #CONELOJOENIRMA pic.twitter.com/ RgZ5E6nWTV