Quantcast

Comença a Sant Julià de Lòria el control de la processionària del pi

Els treballs de control de la plaga de la processionària de tots els boscos d'Andorra amb el tractament aeri per tal de limitar els danys comencen aquest dimarts, segons informa el comú de Sant Julià de Lòria. La processionària del pi ocasiona danys de consideració en extensions importants de boscos de pins de determinades espècies i provoca urticària i trastorns al·lèrgics a les persones i als animals d'Andorra.

A primera hora, els treballs se centraran a Sant Julià de Lòria i s'allargaran fins a primera hora de la tarda, coincidint que l'eruga es troba al seu primer estadi de vida i és molt sensible als tractaments. Els tècnics han assegurat que els productes utilitzats són compatibles per a les abelles i la resta d'insectes, el medi natural, les persones i els animals.

A la resta de parròquies, la previsió d'actuació és dimecres a les parròquies centrals, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, i Encamp, mentre que dijous es farà el tractament a Canillo i la Massana, i divendres a Ordino.

Cal destacar que l'any passat l'abast dels danys de la processionària van ser d'aproximadament 3.000 hectàrees de bosc i, com que aquest estiu l'activitat de la papallona ha estat força elevada, ja s'ha previst que l'afectació de l'eruga aquest hivern sigui com a mínim similar a l'any anterior.