Quantcast

14 alumnes inscrits al bàtxelor 'Degree in international hotel management'

Comença el curs pels més petits i també pels no tant petits. L'edifici Cubik d'Encamp ha acollit aquest dilluns al matí la cerimònia d'inauguració de la segona promoció del bàtxelor 'Degree in International Hotel Management' que impulsa Vatel Andorra, l'Escola Internacional en Administració Hotelera i Turística. L'acte, ple de mares, pares i docents, ha estat presidit per la directora del centre Vatel Andorra, Roser Daban, l'ambaixadora de la República Francesa, Jocelyne Caballero, i del director d'Andorra Park Hotel, Ricard Gonzalvo.

Però els grans protagonistes de la jornada han estat els catorze nous alumnes que conformen la segona promoció del bàtxelor impulsat per Vatel Andorra. Una xifra que ha augmentat respecte les dades que es van obtenir l'any passat, quan es van inscriure un total de cinc alumnes. A més, aquesta segona promoció més de la meitat dels alumnes inscrits són estrangers. La titulació que obtindran un cop acabin els tres anys del bàtxelor serà homologada per l'estat francès. “Volem que poc a poc l'escola vagi esdeveniment més internacional”, Daban.

Al llarg del bàtxelor els alumnes aprenen la gestió, els departaments bàsics d'un hotel i sobretot realitzen múltiples pràctiques laborals. De fet, dels tres anys que dura el curs gairebé dotze mesos s'inverteixen en realitzar estades a empreses del sector. Segons el programa d'estudis, el primer curs les pràctiques es realitzen al Principat i els dos següents es fan a l'estranger (preferiblement a països de parla anglesa).

Maria Magdalena Ros, alumna de la primera promoció, ha volgut recomanar als seus companys que les primeres pràctiques les facin a la secció de cuina “perquè un cop passin a sala podran explicar molt millor el producte”. Una recomanació que ha escoltat amb atenció, Juan Claudio, estudiant de la segona promoció vingut de Veneçuela i que s'ha mostrat molt entusiasmat per iniciar el curs. Claudio també ha insistit, tal com ho han fet les persones que han presidit l'acte, que les pràctiques laborals són molt importants i ha destacat que el seu somni seria poder-les fer en algun indret d'Àsia.