Quantcast

Coneix les 25 lleis més absurdes del món

El marc legal que empara moltes constitucions està ple de lleis obsoletes, rares i altres vegades, freguen l'absurd.

Repassa amb nosaltres les 25 lleis més surrealistes que, ha fet pública la Universitat Europea, i actualment formen part del marc legal de diferents països.

Per exemple, a la República de Burundi (Àfrica) està prohibit córrer. Aquesta llei està vigent des de 2104, quan el dictador Pierre Nkurunziza, per evitar que l'oposició pogués conspirar durant el transcurs d'una cursa. 

A Bahrain, estat sobirà insular asiàtic situat a la costa est del golf Pèrsic, els ginecòlegs només poden examinar les 'parts íntimes' de les seves pacients femenines mirant-les a través d'un mirall, mai mirant els genitals directament.

A Indonèsia, el tema del sexe és una mica més delicat, la masturbació és il·legal i si t'enxampen et jugues, literalment, el cap, ja que la pena per masturbació és la decapitació.

Per la seva part a Singapur està prohibit importar, fabricar i vendre xiclet des de 1992. Els amants de la goma de mastegar s'enfronten a penes de fins a dos anys de presó. Mastegar-lo també és il·legal, encara que en aquesta ocasió la condemna és monetària.

Si has d'anar al bany a Suïssa, fes-ho abans de les 22:00 hores, ja que a partir d'aquesta hora estirar la cadena és il·legal. No és qüestió de molestar els veïns.

Durant les eleccions a Noruega no permeten les begudes alcohòliques amb més d'un 4,75% d'alcohol. L'abús de consum podria adulterar les votacions.

A França la cosa va d'animals: està prohibit batejar un porc amb el nom de Napoleó.

A Londres, si tens la pesta no pots agafar un taxi. Els conductors d'aquests vehicles hauran d'estar atents als seus passatgers perquè no transportin cadàvers, gossos o la ràbia.

A més, les embarcacions de l'Armada Reial Britànica que arribin al seu port han de regalar un barril de rom a les persones encarregades de dirigir el trànsit marítim.

Tampoc no pot morir-se ningú a l'interior del Parlament Britànic, ja que aquest edifici té l'estatus de Palau de la Família Real, per la qual cosa el difunt hauria de ser enterrat amb honors.

Atenció. A York és possible assassinar un escocès dins el recinte emmurallat, però només si el «foraster» va armat amb un arc i fletxes.

A Chester els gal·lesos tenen toc de queda. No poden entrar a la ciutat abans que surti el sol ni estar-s'hi un cop hagi entrat la nit.

Sense sortir de sòl britànic, un home pot orinar en públic, però ha d'apuntar a la roda del seu vehicle i mantenir la mà dreta recolzada en ell. Si és una dona embarassada la qual ha de fer pipí, podrà fer-ho en qualsevol lloc, també dins d'un casc de policia.

Al Regne Unit es considera traïció enganxar un segell del revés, si és que aquest està il·lustrat amb la cara d'un monarca britànic.

Les dones que resideixin a l'estat de Vermont (Estats Units) necessitaran un consentiment marital sempre que vulguin o necessitin utilitzar dentadura postissa i els diumenge, a l'estat de Florida, les dones no poden saltar en paracaigudes els diumenges.

Seguim a Amèrica del Nord. A Kentacky no es poden dur armes ocultes de més de dos metres de llarg. A Alabama, estat del sud, no es permet embenar els ulls a una persona mentre condueix el seu vehicle, no m'ho hauria imaginat mai.

Des de 1952 a Michigan no es permeten llançar pops a les pistes de gel durant un partit d'hoquei. Aquesta llei va ser promulgada per la lliga professional d'hoquei quan es va tornar un costum massa habitual.

Xuclar gripaus està prohibit a Los Angeles; es creu que la seva pell desprèn una substància que pot provocar símptomes semblants als produïts per l'alcohol o la marihuana.

I sembla que els veïns d'Oklahoma han de passar molta set, ja que només es podrà obrir una ampolla de refresc sota la supervisió d'un enginyer titulat. Inaudit.

Els polítics de Tennesee consideren il·legal el que una dona condueixi, sempre que no vagi un home corrent davant del vehicle i onejant una bandera vermella per avisar els altres conductors del perill.